O ZI CU RASTURNARI SPECTACULOASE IN POLITICHIA ROMANEASCA?

Cine a urmarit tumultul politichiei romanesti in aceasta zi de 09.09.’13,a trecut sigur,prin mai multe stari,toate de mirare vadita.Pe langa faptul ca dl Victor (Prim Ministru) a creeat proiectul de lege privind exploatarea de la Rosia Montana si dl Viorel,deputat,va vota impotriva,aflam cu stupoare ca si dl Antonescu,USL,va vota impotriva dar nu va pleca din USL,de la putere chiar daca afirma cu tarie ca ‘mnealui este „Seful Opozitiei”!Aflam de la domnia sa ca PNL este la putere,are ministrii in Guvern dar nu este la putere!

Mi se pare uluitor.Parca pe scena politicii romanesti,urata si putreda,se joaca o piesa demna de un autor vestit numit Kafka! Toti „actorii” rad cu un ochi,plang cu celalalt,rad cu un colt al gurii si urla cu celalalt! Isi zambesc unii altora si pe sub masa isi dau la gioale!

Gozav,spun unii frecandu-si cu bucurie mainile!Valeu,striga altii dandu-si ochii peste cap! Ce bucurie…ce nenorocire! Asa sa fie? Primii,cei ce se bucura,vor fi teribil de dezamagiti cand isi vor da seama ca totul este un circ ieftin,totul este regizat doar pentru a dezamorsa puternica agitatie a societatii romanesti. Ba unii chiar raspandesc zvonul ca cei doi „mari lideri”nici nu-si mai vorbesc! Si nu putini chiar cred toate aceste gugumanii.

Ei bine,nimic din toate acestea! Aceasta vor ei sa credem,sa ne speriem ca,vai Doamne,daca se destrama USL,se duce tara de rapa! Ca ce stim noi astia prostii din strada,cum bine graia „Maria Sa”…dl Iliescu,ce stim noi cum ii bine si cum nu cu Rosia asta Montana? Dle Iliescu,poate ca „rosu” esti domnia ta precum „rosie” este si Rosia Montana ( dar din alte motive ),dar ca vorbesti prostii,este destul de clar,chiar daca varsta va scuza. Oamenii din strada au fost patrioti destepti cand ati dorit dv,dar si prosti cand v-au incomodat,ceea ce inseamna ca nu sunteti consecvent!Sa fie de vina…scleroza?

Si ca niste „copii”bine educati de catre taticul Nastase si bunicul Iliescu,tinereii de azi se straduiesc faca totul „ca la carte,ba chiar sa-si depaseasca „parintii”!”Mint de dimineata pana seara,mimeaza supararea,se saruta pe gura,isi pun manusile de box apoi le scot imediat,isi arata unii altora pisica,dar toate nu au decat valoarea unui spectacol de circ de cea mai proasta calitate!Toate au doar un singur tel: acela de ai prosti pe romani!Si nu m-ar mira sa aud ca de vina nu este decat…Basescu! Si nu m-ar mira sa-i aud pe alienatii votanti-USL sa preia sloganul si sa faca si o mica „demonstratiune”pe undeva,pe ici pe colo,avand in frunte pe barbosul Avramuta,cel ce va flutura drapelul pentru a-si „ventila”maidanezii bipezi!

Cert este ca actuala guvernare se va simti si ea obligata sa iasa la atac si,cred eu,evenimentele se vor precipita. Alte argumente nu mai au iar conform traditiei „vechilor parinti”musai vor chema in ajutor ceva alienati! Care si de unde vor fi luati,aceasta numai dl Iliescu stie!

Sa fiu eu un prooroc prost?Ar fi bine.

 

Acest articol a fost publicat în Diverse. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu