ROSIA MONTANA, AFACEREA CEA MARE A NOILOR GUVERNANTI?

Geologul Aurel Santimbrean,fost sef la exploatarea miniera de stat de la Rosia Montana,afirma ca nu aurul si argintul sunt cele mai valoroase zacaminte din zona vizata pentru exploatare de catre Gold Corporation,adevaratele comori fiind metalele rare! „Zacmintele de titan,germaniu,arseniu,molibden,vanadiu,,galiu si volfram,sunt evidentiate calitativ si cantitativ in documentatia pe care RMGC a cumparat-o de la ANRM (Agentia Nationala de Resurse Minerale ) „,a declarat dl Santimbreanu.

Domnia sa sustine ca prin exploatarea acestor metale rare,NEMENTIONATE IN PROIECTUL DE LEGE ADOPTAT DE GUVERN,dar cu utilizari in industriile performante ale lumii,Gold Corporation devine „multimiliardara”in doi-trei ani,in timp ce statul roman NU ARE NICIUN BENEFICIU DIN EXPLOATAREA ACESTOR ZACAMINTE FACUTE CADOU!

De ce Primul Ministru al Romaniei,dl Viorel Ponta,nu mentioneaza nimic si despre exploatarea acestor metale rare in proictul de lege aprobat? Stie ca face o mare nelegiuire si pentru aceasta arunca documentul in Parlament,pentru a nu raspunde singur cum ar fi normal? Oare,Presedintele Romaniei stia despre toate acestea cand l-a intrebat pe dl Ponta cati bani a luat? Unde se duceau comisioanele acestea,in ce buzunare si la cat se ridicau acestea?

OARE TOATE ACESTEA NU AR FI INDEAJUNS ,CA INTR-O TARA NORMALA,UN ASEMENEA PRIM MINISTRU SA STEA LEGAT FEDELES INTR-O PUSCARIE,CCA 25 DE ANI?

OARE CAT VA MAI DURA ORBIREA ROMANILOR CARE IL SUSTIN PE DL PONTA SI CAMARILA USL?

Dl Santimbrean mai amintea ca titanul folosit in combinatie cu fierul,vanadiul,molibdenul,da un aliaj puternic si usor,folosit in industriile : aerospatiala,medicala pentru implanturi ortopedice si dentare.Germaniul,gasit in natura in cantitati mici,este reprezentativ in industria semiconductorilor.Molibdenul este folosit pentru cresterea duritatii si elasticitatii otelului.Vanadiul este folosit la obtinerea unor aliaje speciale in fabricarea unor utilaje de mare viteza.

In modestia sa,sau poate afisand oarece retinere,dl Santimbreanu ne spune ca Guvernul a actionat in totala necunostinta de cauza in proiectul adoptat,noi isa,intelegem ca Guvernul a conspirat o MARE AFACERE,O MARE TEAPA PENTRU ROMANIA SI UN MARE TUN PENTRU PSD! Pe firul acestei idei intelegem si opozitia PNL-ului si a dlui Antonescu: se tem ei sau lor nu li „s-a facut „parte?

Minerii cred ca vor putea practica vechea lor meserie de pana la 1990,dar se inseala amarnic! Firma Gold Corporation va veni cu specialistii ei,cu utilaje performante,iar minerii romani vor fi cel mult paznici si oameni de serviciu pe cativa lei!

Deasemenea,in jurul unui lac cianurat nu se poate face nici agricultura nici turism,iar patrimoniul natural si arhitectural vor fi distruse! Aici nu se poate trai sanatos,compusul cel mai periculos fiind acidul cianhidric,un gaz, involuntar  inhalat de catre locuitori!

Parlamentarii care au vizitat in aceste zile Rosia Montana,au preferat,se spune,mese copioase cu cei de la Gold Corporation,decat o documentare temeinica!

TOATE ACESTEA POT FI MOTIVE TEMEINICE PENTRU CA INTREAGA SUFLARE ROMANEASCA SA SE UNEASCA INTRU STOPAREA PROIECTULUI SI MAI MULT,PENTRU ALUNGAREA ACESTOR NESATUI SI TRADATORI DE NEAM!

Acest articol a fost publicat în Diverse. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu